18/10/2019

Bram en de OK- brigade

Vandaag genoten de kinderen van het 3de leerjaar van een interactieve toneelvoorstelling. Samen met Bram onderzoeken de kinderen allerlei situaties rond pesten. Ze komen zo tot 6 conclusies dat het ok is om jezelf te zijn.
18/10/2019

Viktor en school zonder pesten!

Deze namiddag genoten de kinderen van het eerste leerjaar van een interactieve toneelvoorstelling op onze school. ‘Victor en zijn Goedgevoel Machine’ is een interactieve voorstelling (met grapjes, filmpjes, toneel, gesprekjes, …) voor kinderen van het 1e leerjaar. Samen met Victor gaan de kinderen…
18/10/2019

IIA en 3A op kaboutertocht

Maandag trokken de kleuters van juf Trui en de kinderen van juf Lisa samen naar het Azaleapark. Aan een grote boom in het begin van het park hing een bordje met daarop een aanwijzing. De kinderen moesten op zoek gaan naar de kabouters en volgden daarvoor de houten pijlen in het bosje. Na enkele…

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.

PosterJaarthemaA32.jpg

Blij plasticvrij!

Dit schooljaar maken we kennis met drie lieve dieren. We ontmoeten Paco de pelikaan, Ozzy de egel en Octavi de octopus. Er is ook een reporter van dienst, namelijk Patsy Mc Donald (PMD).

We ontdekken echter snel dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is in de dierenwereld… Zowel ter land, ter lucht als ter zee zijn er heel wat problemen. Paco kan soms moeilijk afval onderscheiden van plastic en dan wordt hij wel eens ziek. Onze egel Ozzy gaat vaak op zoek naar iets zoet, maar dan zit hij vast in plastic met z’n snoet. Octavi haar tentakels zitten gevangen tussen heel wat troep, door die vieze plasticsoep!

Volg onze avonturen hier!

Atlier_in_SJC_Visitatie_2019_2020.jpg

Muzaïek

Het kunstatelier van Muzaïek gaat ook dit schooljaar van start op onze school. Elke donderdagnamiddag kan je samen creatief experimenteren met kunst.

Zelfs in de vakantie organiseert Muzaïek een kamp of speeldagen. Voor meer informatie klik hier.