12/12/2018

Een mysterieuze kip...

Maandagochtend 10 december begon met een mysterie. Er zat een kip aan de poort, binnen de school. Een zwarte kip... We vonden het wat triestig om ze in de doos te laten zitten dus gingen we op zoek naar een oplossing. Ergens op de stoffige zolder vonden we een ren, aan de knutselkast lagen nog…
12/12/2018

Het mysterie van de Sint zijn kleren

Wat een ramp, Sint zijn kleren waren weggewaaid! Een Pietje heel alleen, ging op zoek naar de kledij terwijl alle andere nieuwe kleren voor de Sint maakten. Wat konden wij toch doen? Plots zagen we daar een hemdje aan ons venster hangen, en niet veel later waaiden er ook twee sokken binnen! Wat…
09/12/2018

IA & IB maken een nieuwe mantel voor Sinterklaas!

De vissen en uiltjes ontvingen vorige week een brief van Sinterklaas. Tijdens een hevige storm waren al zijn kleren weggewaaid , recht de zee in! Sinterklaas vroeg onze hulp bij het maken van een nieuwe mantel, ook de oudste kleuters werden opgeroepen om hierbij te helpen.

Op de eerste dag…

logo_visitatie_500x369pix.jpg

Inschrijvingen schooljaar 2019-2020

Beste ouders,

Vanaf 4 februari starten de inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020.
We volgen hierbij de procedure die door het lokaal overlegplatform is uitgewerkt voor alle Gentse Basisscholen.

De inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020 zullen in 3 periodes verlopen.
De eerste periode start op 4 februari 2019 en loopt tot en met 15 februari 2019.
Deze periode is belangrijk voor ouders met kinderen op onze school.
Dan kan de school alleen broers en zussen van kinderen die al bij ons op school zitten inschrijven van het geboortejaar 2017.
De inschrijving gebeurt op de school. Wie zijn kind aanmeldt na 15 februari en toch een kind op school heeft, zal moeten wachten tot 1 maart 2019.
Oudere broers en zussen kunnen pas vanaf 1 maart 2019 aangemeld wordenvia de website www.meldjeaan.be.

Geen broer of zus op school? Maar wil je toch inschrijven voor schooljaar 2019-2020, ga naar de website www.meldjeaan.be van 1 maart tot 29 maart.

Vriendelijke groeten,

E.Janssens, directeur

PosterJaarthema20182.jpg

Op jacht naar jouw superkracht!

Dit schooljaar worden we door enkele superhelden meegenomen op een écht avontuur. Samen met Sam, Pippa, Umi & Emir gaan we op jacht naar jouw superkracht! Doorheen het schooljaar zullen we via deze superhelden heel wat leuke momenten beleven, ze nemen ons mee in hun superheldenverhaal. Al deze mooie ervaringen zullen we bundelen in ons eigen stripboek. Zijn jullie klaar om er een knotsgek stripboek van te maken, boordevol spannende avonturen en onvergetelijke momenten?

Volg onze avonturen hier!

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.