21/11/2019

Hondenwandeling: op stap met Rosa & Marcel (IIIA)

Vandaag was het eindelijk tijd om met de honden te gaan wandelen, een moment waar we allemaal al even naar uit keken... We trokken daarvoor helemaal naar het Rozenbroekenpark, daar stonden de honden Rosa & Marcel ons al op te wachten. Twee prachtige zwarte honden, een jongen & een meisje!

We…

20/11/2019

Giraffenklas wordt bakkerij!

De voorbije 2 weken werd de giraffenklas omgetoverd tot een heuse bakkerij. Taarten, koekjes, boterhammen,...dit alles kon je vinden in de winkel van "Pinkel". De kinderen speelden bakker, beheerden de kassa en mochten natuurlijk ook proeven! In het grappige lied van kapitein Winokio zingen we…
20/11/2019

Ozzy de egel

Vorige week verraste Patsy Mc Donald ons opnieuw met een nieuwe documentaire over de bosdieren.

De bosdieren maken zich klaar voor hun winterslaapje... Patsy ging op zoek naar verschillende dieren die zich aan het voorbereiden waren op de koude winter. Ze ontmoette mol die zich klaarmaakte om…

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.

PosterJaarthemaA32.jpg

Blij plasticvrij!

Dit schooljaar maken we kennis met drie lieve dieren. We ontmoeten Paco de pelikaan, Ozzy de egel en Octavi de octopus. Er is ook een reporter van dienst, namelijk Patsy Mc Donald (PMD).

We ontdekken echter snel dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is in de dierenwereld… Zowel ter land, ter lucht als ter zee zijn er heel wat problemen. Paco kan soms moeilijk afval onderscheiden van plastic en dan wordt hij wel eens ziek. Onze egel Ozzy gaat vaak op zoek naar iets zoet, maar dan zit hij vast in plastic met z’n snoet. Octavi haar tentakels zitten gevangen tussen heel wat troep, door die vieze plasticsoep!

Volg onze avonturen hier!

Atlier_in_SJC_Visitatie_2019_2020.jpg

Muzaïek

Het kunstatelier van Muzaïek gaat ook dit schooljaar van start op onze school. Elke donderdagnamiddag kan je samen creatief experimenteren met kunst.

Zelfs in de vakantie organiseert Muzaïek een kamp of speeldagen. Voor meer informatie klik hier.