01/07/2016

Jarigen in de vakantie + afscheidsfeestje

In de vakantie zijn er ook drie jarigen, die mochten we natuurlijk niet vergeten ! Elk van hen kreeg hun eigen verjaardagsfeest, een dag waarbij zij  in de belangstelling stonden.

Ook maakten we samen met de juf popcorn. Die popcorn vonden we achteraf terug in ons eigen schatkistje (als…

01/07/2016

Wij zijn piraten met ruige baarden !

Toen we op 13 juni onze klas binnen kwamen lag er flessenpost in de kring!  In de fles zat een brief van kapitein blauwbaard ! Kapitein blauwbaard vertelde in zijn brief de kinderen dat hij zijn schat kwijtgeraakt is. Zijn schatkaart is in stukken gescheurd door een storm op zee. Hij vraagt of de…

30/06/2016

Fijne vakantie! - IIIB

Ons laatste half schooldagje in de kleuterklas zit erop... Alle pinguïns komen in september een nieuwe klas binnen. En dan nog wel een klas van de lagere school: het eerste leerjaar. Een nieuw hoofdstuk in hun leven maar ze kijken er alvast naar uit! Op naar Zoem de bij!

Op dinsdagnamiddag vond…

wenmoment.png

Een warm onthaal!

We starten op 1 september met 5 gemixte klasgroepen van 3-jarigen en peuters. Hierin zien we heel wat voordelen:

- De wentijd van de peuters neemt af. Ze voelen zich snel thuis in de klas, waardoor de ontwikkeling vlotter op gang komt. Het zich goed voelen is immers een voorwaarde om tot leren te komen.

- Jonge kleuters leren van oudere kleuters, maar ook oudere kleuters leren van jongere door zelf iets voor te doen of uit te leggen.

- Kleuters vinden aansluiting bij een bepaalde leeftijdsgroep. Er is een aanbod voor wie meer aankan en er is een aanbod voor kinderen die wat meer tijd nodig hebben.

De  kinderen starten in elk van de 5 klassen met 12 kleuters en een tweetal peuters.

Bij elke instap komen er telkens een tweetal peuters bij. Dit wordt een gemoedelijke instap waarbij de klasgroep, juf en kinderen de nieuwe peuters meenemen in de klaswerking en het ontwikkelingsproces.

We voorzien een open onthaal van 8.10 uur tot 8.30 uur. De ouders kunnen de kinderen begeleiden tot in de klas, waardoor de kinderen ’s morgens rustig hun klasdag kunnen aanvatten. De ouders krijgen de kans de juf te ontmoeten en afscheid te nemen van hun jonge kleuter.

Op de ouderavond van maandag 5 september zullen we de klaswerking verder toelichten.

We plannen ook een wenuurtje op woensdag 24 augustus  van 16 uur tot 17 uur.

We zijn blij dit aanbod te kunnen realiseren voor onze jongste kleuters.

wenuurtje.jpg

wen-uurtje

Graag nodigen we jullie uit om voor een wen-uurtje in de klas. Dit is gepland op woensdag 24 augustus 2016 tussen 16 uur en 17 uur.

Dan zetten we onze deuren open (ingang Antwerpsesteenweg) en kunnen jullie kennis maken met de juf en een bezoekje brengen aan de nieuwe klas.

Zo krijgen jullie - net zoals ons - er helemaal zin in om het nieuwe schooljaar te starten.

We hopen jullie allen te mogen verwelkomen.

P1020408.JPG

verteltassen

Op woensdag 7 oktober vond de eerste knutselavond voor het ontwerpen van verteltassen plaats. Elke eerste woensdag van de maand komen ouders en leerkrachten samen om verteltassen te ontwerpen voor de kleuters. Noteer alvast woensdag  2 december in je agenda. We komen samen op school om 20 uur.

schoolbrochure

Onze schoolbrochure is de verzameling van al de afspraken  in onze school. Je kan die steeds  hier nakijken.
exentra.png

Wij zijn een Exentra-school in opleiding!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.