18/06/2018

IC ALS MINI - RODE DUIVELS

Bondscoach De Munter selecteerde voor de wedstrijd België - Panama: Emirhan Courtois, Berat Kompany, Hamza Mertens, Fabian Carasco, Shider Meunier,
Özge Vertonghen, Tiebe Alderweireld, Lennon Lukaku, Berkay Dembélé, Meltem De Bruyne, Noura Hazard, Oliwia Batshuayi, Azize Boyata, Henri Januzaj,…

17/06/2018

IIIABC zwemt, picknickt en speelt

Donderdagvoormiddag 14 juni gingen we met de derde kleuterklasvrienden- en juffen zwemmen in Rozebroeken.

We aten na het wandelen eerst ons fruit en konden nog heel even spelen in de speeltuin om dan het zwembad binnen te gaan.

Wat een waterratten allemaal! Inspringen, salto's, drijven op de…

17/06/2018

Een kasteel in IIIB

De voorbije drie weken beleefden we heel wat ridderavonturen in IIIB. Maar het is nog niet gedaan... Morgennamiddag vind het grote ridder- en jonkvrouwenbal nog plaats waar we erg naar toe leefden met het volbrengen van enkele opdrachten. Kom dus zeker volgende week nog eens een kijkje nemen naar…

FlyerSchoolfeest2018KLAAR.jpg

Schoolfeest

Graag nodigen we je uit op het schoolfeest van 26 mei 2018.

Het wordt een echt spelparadijs waar alle kinderen, groot en klein, kunnen genieten van spelletjes uit de oude doos. Ook de mama’s, papa’s, oma’s en opa’s zijn van harte welkom.

De kinderen van de lagere school brengen de musical: Sputterende Spelletjes.

Je kan ook aansluiten op een gezellige barbecue om 17.30 uur of 18.30 uur.

Noteer alvast deze datum.

PosterA3.jpg

De Visitatie ‘KNAL’ prestatie

Dit schooljaar wordt een KNALjaar!  Met het jaarthema leggen we de nadruk op een goede samenwerking want samen kunnen we veel meer dan alleen. Iris, het meisje met de gele jurk en de rode laarsjes, daagt ons allemaal uit.  Via deze link kan je volgen met welke uitdaging we nu bezig zijn!
We knallen met z’n allen! Doe jij ook mee?

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.

Website.jpg

Instappers

Op onze school kiezen wij ervoor om geen aparte peutergroepen in te richten. We werken met  4 mengklassen. Dit zijn klassen waarbij peuters en 3-jarigen samen een klasgroep vormen.

In september starten de kinderen in  elke klas met 10 kleuters en een tweetal peuters. Bij iedere instap komen er telkens een tweetal peuters bij. De instap verloopt voor hen heel gemoedelijk, omdat de juf en de klasgroep de nieuwe peuters meenemen in een klaswerking die door iedereen al goed gekend is.