18/11/2018

1B: muzische les 'De pakjesfabriek van de Sint'

Vrijdag genoten we samen met juf Femke van een creatieve namiddag. We leerden mimen en we gingen in groepjes aan de slag. We kregen de opdracht om een ruimte uit de pakjesfabriek van de Sint uit te beelden. De kinderen kregen de kans om zich volledig uit te leven en te genieten van elkaars…
14/11/2018

Sprokkelweek bij de vissen & uiltjes

Deze week ontvingen we 3 nieuwe vrienden in de klas. De andere kinderen deden hun best om de nieuwe vriendjes wegwijs te maken in de klas en op school. De nieuwe vriendjes werden letterlijk bij de hand genomen door onze oudste kleuters. Heel mooi om te zien hoe de kinderen voor elkaar…

10/11/2018

1B: Thema dromen: onze knuffels op bezoek

Deze week stond volledig in het teken van dromen. We hielden gesprekken over dag en nacht, over onze slaapgewoonten, over dromen en nachtmerries. We maakten een mooie- dromenboekje en een dromenvanger. Op vrijdag kwam onze lievelingsknuffel één dagje meevolgen in het eerste leerjaar.
wl400hp400q85_Website.jpg

Instappers

Op onze school kiezen wij ervoor om geen aparte peutergroepen in te richten. We werken met 4 mengklassen. Dit zijn klassen waarbij peuters en 3-jarigen samen een klasgroep vormen.

In september starten de kinderen in elke klas met 10 kleuters en een tweetal peuters. Bij iedere instap komen er telkens een tweetal peuters bij. De instap verloopt voor hen heel gemoedelijk, omdat de juf en de klasgroep de nieuwe peuters meenemen in een klaswerking die door iedereen al goed gekend is.

PosterJaarthema20182.jpg

Op jacht naar jouw superkracht!

Dit schooljaar worden we door enkele superhelden meegenomen op een écht avontuur. Samen met Sam, Pippa, Umi & Emir gaan we op jacht naar jouw superkracht! Doorheen het schooljaar zullen we via deze superhelden heel wat leuke momenten beleven, ze nemen ons mee in hun superheldenverhaal. Al deze mooie ervaringen zullen we bundelen in ons eigen stripboek. Zijn jullie klaar om er een knotsgek stripboek van te maken, boordevol spannende avonturen en onvergetelijke momenten?

Volg onze avonturen hier!

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.