18/09/2019

De eerste weken in de zebraklas

De kleuters hebben kennisgemaakt met hun klasgenootjes, de klas en natuurlijk ook met de klaspop Stripe de zebra.

Ze hebben het materiaal kunnen ontdekken en de klasgewoontes, afspraken leren kennen.

Ze voelen zich al goed thuis in hun torenklasje.

Hier al een paar momentopnames, kijk…

18/09/2019

Paco de pelikaan is terecht! - the movie

Dag beste dierenvrienden,

Maandag stond er een heuse zoektocht op het programma, we moesten Paco de pelikaan dringend vinden. De kinderen losten enkele weetjes op over pelikanen en verdienden zo telkens een puzzelstuk. Alle puzzelstukken samen gaven de locatie van Paco prijs.

Paco werd in…

STRAPDAG_def_0.jpg

Strapdag op 20 september!

Als Octopusschool, nemen we op vrijdag 20 september deel aan de Strapdag. Op deze dag vragen we dat zo veel mogelijk kinderen te voet of met de fiets naar school komen.

We willen de Strapdag zo vlot mogelijk laten verlopen met volgende afspraken:

- De kleuters en de leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar gebruiken de ingang die ze gewoon zijn (Visitatiestraat). De kleuters parkeren hun fiets op de kleuterspeelplaats in de voorzien ruimte en de kinderen van de onderbouw plaatsen hun fiets in de fietsenstalling.

- De leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar die met de fiets komen, gebruiken zowel ‘s morgens als ‘s avonds de ingang van de oude schoolpoort Antwerpsesteenweg. Zij kunnen hun fietsen veilig plaatsen in de oude fietsenstalling.

- Voor een vlot verloop hangen er bij deze ‘parkeerplaatsen’ per leerjaar bordjes.

Een belangrijke bericht:

Met toestemming van Stad Gent en de politie worden enkele verkeerspunten aan de school afgesloten van 7.00u tot 16.30u: de Visitatiestraat en het Campo-Santoplein (parking).

Bedankt om onze schoolomgeving verkeersveiliger en milieuvriendelijker te maken!

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.

PosterJaarthemaA32.jpg

Blij plasticvrij!

Dit schooljaar maken we kennis met drie lieve dieren. We ontmoeten Paco de pelikaan, Ozzy de egel en Octavi de octopus. Er is ook een reporter van dienst, namelijk Patsy Mc Donald (PMD).

We ontdekken echter snel dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is in de dierenwereld… Zowel ter land, ter lucht als ter zee zijn er heel wat problemen. Paco kan soms moeilijk afval onderscheiden van plastic en dan wordt hij wel eens ziek. Onze egel Ozzy gaat vaak op zoek naar iets zoet, maar dan zit hij vast in plastic met z’n snoet. Octavi haar tentakels zitten gevangen tussen heel wat troep, door die vieze plasticsoep!

Volg onze avonturen hier!

Atlier_in_SJC_Visitatie_2019_2020.jpg

Muzaïek

Het kunstatelier van Muzaïek gaat ook dit schooljaar van start op onze school. Elke donderdagnamiddag kan je samen creatief experimenteren met kunst.

Zelfs in de vakantie organiseert Muzaïek een kamp of speeldagen. Voor meer informatie klik hier.