22/05/2017

GARAGIST FRANK OP BEZOEK IN DE EERSTE KLEUTERKLAS

Naar aanleiding van ons themaboek " Garage Gust " van Leo Timmers, kregen we een echte garagist op bezoek.
Ja, Mathis zijn pépé is garagist.
Hij had een lekke band en wou het ons eens leren hoe we een lekke band moesten vervangen.
Daarvoor had hij verschillende spullen nodig, die hij meehad in…
22/05/2017

TURKSE MAMA OP BEZOEK IN DE LIEVHEERSBEESTJESKLAS

Tijdens het bezoek van een Turkse mama, leerden we lekkere thee en koffie maken,
echte Turkse gewoontes en rituelen kennen....
We kwamen zelfs te weten hoe een jongen een meisje ten huwelijk vraagt :
Eerst wordt ze gesluierd en heeft ze mooie versieringen aan haar handen. 
Daarna mag de jongen…
20/05/2017

schoolfeest: een huis voor Zoekie

Onder een stralende hemel vierden we vandaag ons schoolfeest. En of het een feest werd: het huis voor Zoekie werd ingehuldigd en we mochten onze eigen uitvinding 'De Bliksemeter' onthullen.  Na deze plechtigheden, konden we aan de slag  met allerlei spelletjes en  uitdagingen rond techniek. Het…
IMG_8751.JPG

Grootouderfeest: dank voor uw aanwezigheid

Zaterdag 18 maart stond onze school open voor onze leerlingen en hun grootouders. We mochten veel nieuwsgierige kinderen en (groot)ouders ontmoeten die actief konden deelnemen aan meer dan 15 workshops: van een kapsalon tot een  fotostudio, van een laspost tot een fietsherstelpunt, van een programmeerstudio tot een elektricienopleiding, van een pizzarestaurant tot een fitnesszaal... Elke halte in het parcours mocht heel veel geïnteresseerde bezoekers verwelkomen. Dank voor zo veel interesse. Geniet van de foto's en de geluidsreportage!

Knipsel.JPG

MyMachine: onze bedenkers op Ketnet

Onze leerlingen van  4LA zijn echte ontwerpers en bedenkers! We werken hiervoor samen met My Machine Vlaanderen. Dit is een organisatie die zorgt voor een kruisbestuiving binnen alle onderwijsniveaus, met de klemtoon op ondernemingszin en creativiteit bij jonge kinderen. Onze kinderen bedachten een droommachine. De studenten van de Hogeschool Kortrijk zorgden voor het productontwerp en bouwden een prototype. De leerlingen van de Technische  School Sint-Antonius Gent gaan aan de slag om de ‘bliksem-eter’ te ontwikkelen. Je kan onze machine bewonderen op het schoolfeest van 20 mei 2017. Robijn stelde de machine voor in Ketnet Swipe. Kijk maar even mee en ontdek op onze website hoe we dit schooljaar met de gehele school STEM een plaats geven.  Bekijk hier het KETNET-fragment.

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school in opleiding!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.

jaarthema_groot_GER.jpg

Op zoek naar...

Dit schooljaar gaan we op zoek naar verschillende manieren om de wereld rondom ons actief te onderzoeken. Hoe zit alles in elkaar? Hoe kan ik dit probleem oplossen? Werkt het wel? Kan ik iets aanpassen? Waar kan ik alle informatie vinden?  We worden allemaal een beetje kleine professoren, techneuten, onderzoekers, ingenieurs,... MAAR we worden dit jaar ook bijgestaan door een klein wezentje dat op onze school rond dwaalt. Haar naam is Zoekie, de kleine maar slimme eekhoorn die wel  bijna overal een oplossing voor heeft (en anders helpen wij haar wel een handje).