eerste leerjaar

26/03/2020

Patsy Mc Donald selecteert de winnaars van de afvalmannetjes!

Er zijn al even nieuwe regels bij het sorteren van afval, dit is Patsy Mc Donald natuurlijk niet ontgaan. Ze zou graag de afvalbakken op de school een beetje vernieuwen om het sorteren gemakkelijker te maken! Daarvoor riep ze de hulp van onze oudste kleuters in...

Onze oudste kleuters kregen de…

22/03/2020

Digitale tips

Beste ouders,

Hier kunnen jullie per leerjaar enkele links vinden om thuis jullie kinderen bepaalde inhouden te laten inoefenen.

Aangezien sommige ouders misschien niet zo goed weten hoe ze dit thuis moeten aanpakken, kunnen volgende tips helpen:

  • Baken de werktijd zoveel mogelijk…
19/02/2020

Hoekenwerk - Carnaval

Dinsdagnamiddag konden de kinderen genieten van een leuk hoekenwerk binnen ons thema van 'Carnaval'. We hadden veel plezier en genoten enorm.
04/02/2020

Eerste leerjaar ontdekt de opera!

Vandaag ontdekten de kinderen van het eerste leerjaar de Opera van Gent! 'De zangeres vertelt' heeft ons laten kennismaken met de wondere wereld van de opera. We hebben ons laten betoveren door de prachtige zalen en de magische wereld van de operazangers. Deze uitstap zullen we niet snel vergeten!
03/02/2020

Pannenkoeken met meters en peters!

Maria Lichtmis! Wat een feest! In de klas vertelde juf het mooie bijbelverhaal. Daarna werden we uitgenodigd in de klas van onze meters en peters. We oefenden nog eens om onze veters te strikken . We kregen allemaal een pannenkoek die we konden versieren met allerlei lekkers. Dankjewel lieve…
30/01/2020

1A leert veters strikken!

Onze meters en peters hebben ons vandaag geleerd hoe we veters strikken. Iedereen op zijn eigen manier! Het was een heel tof weerzien! Dankjewel lieve meters en peters van 6A!
11/01/2020

1A: op reis in de tijd

Op vrijdagnamiddag deden we in onze klas een leuk hoekenwerk binnen het nieuwe thema van wereldoriëntatie: TIJD.

Er waren verschillende hoeken over een periode in de geschiedenis:

- Een Romeins aquaduct nabouwen

- Dinosaurussen tekenen

- Een eigen ridderschild ontwerpen

- Onze…

29/12/2019

Gezellig in 1A

Vrijdag 20 december maakten we het gezellig in onze klas. We begonnen de laatste dag voor de kerstvakantie met een lekker kerstontbijt. Nadien luisterden we naar het kerstverhaal en speelden we gezelschapsspellen. We sloten onze dag af met een fijne kerstfilm.

Met een dikke knuffel gingen we…

29/12/2019

Gelukkig nieuwjaar!

De laatste dag voor de vakantie beleefden we een heel gezellige dag in de klas. We genoten van een lekker ontbijt, speelden spelletjes samen en keken naar een kerstfilm. Samen met alle kinderen van 1C wens ik jullie een gelukkig nieuwjaar en tot in 2020!
14/12/2019

Bijzonder bezoek in de klas!

Op donderdag kregen we heel bijzonder bezoek in de klas! Juf Anneleen kwam langs met baby Daan. Wat waren we blij om haar te zien en haar schattige baby te bewonderen. We kregen ook nog lekkere snoepjes. Dankjewel, juf Anneleen!
09/12/2019

Huis van de Sint

Vrijdag 6 december brachten we een bezoek aan het Huis van de Sint. We gingen naar Sint-Niklaas met de trein. We hebben genoten van onze lunch in het Sintenrestaurant. Daarna brachten we een bezoek aan zijn prachtige huis. We ontdekten de badkamer van de pieten, de badkamer en het toilet van de…
29/11/2019

Een brief voor de Sint

Deze week maakten wij prachtige tekeningen voor de Sint. We schreven samen ook een mooie brief en deden die samen met onze tekeningen op de post. Hopelijk krijgen we snel een antwoord!
20/11/2019

Ozzy de egel

Vorige week verraste Patsy Mc Donald ons opnieuw met een nieuwe documentaire over de bosdieren.

De bosdieren maken zich klaar voor hun winterslaapje... Patsy ging op zoek naar verschillende dieren die zich aan het voorbereiden waren op de koude winter. Ze ontmoette mol die zich klaarmaakte om…

24/10/2019

MOEV 1ste graad

Deze woensdagnamiddag was het sportnamiddag voor de kinderen van de eerste graad. Ze mochten klimmen en springen op allerlei parcours. Dit vonden ze zeer leuk!
18/10/2019

Viktor en school zonder pesten!

Deze namiddag genoten de kinderen van het eerste leerjaar van een interactieve toneelvoorstelling op onze school. ‘Victor en zijn Goedgevoel Machine’ is een interactieve voorstelling (met grapjes, filmpjes, toneel, gesprekjes, …) voor kinderen van het 1e leerjaar. Samen met Victor gaan de kinderen…
13/10/2019

Thema knabbel: 1B maakt tomatensoep

In ons thema 'Knabbel' leren we over gezonde voeding. We gingen samen op zoek in de winkel naar groenten die in onze tomatensoep konden. We kochten: prei, aardappelen, ui en tomaten. In de klas maakte we een heerlijke gezonde tomatensoep. Kijk maar mee!
13/10/2019

De visitatie afval ophaalprestatie!

Vandaag konden we eerst genieten van een heerlijk ontbijtbuffet op onze school. Vervolgens waren we helemaal klaar om de handen uit de mouwen te steken... We maakten de directe schoolomgeving een stuk mooier door overal afval te rapen. We stonden ervan versteld hoeveel afval we overal konden…

10/10/2019

De eerste maand in 1B!

De eerste maand in het eerste leerjaar zit er al op! De tijd vloog voorbij. We leerden lezen, schrijven en rekenen en deden heel wat leuke activiteiten. Geniet maar mee van de foto's.
10/10/2019

Shoppen met het eerste leerjaar!

We zijn gestart met een nieuw project 'knabbel'. We leren over gezonde en ongezonde voeding. We hebben in onze klas afgesproken om samen verse soep te maken: bloemkoolsoep in 1A, tomatensoep in 1B en wortelsoep in 1C.

In de grote supermarkt van Oostakker hebben we onze inkopen gedaan. We…

04/10/2019

Saved by the bell 2019

Vandaag is het 'Saved by the bell'. Een dag om eens extra stil te staan bij het belang van goed onderwijs voor iedereen.

Deze ochtend werd iedereen onthaald met belgerinkel aan de schoolpoort. De kinderen zwaaiden er op los met hun belletjes.

Op de brug van de lagere school werd een…

30/09/2019

De eerste schoolmaand van 1C

De eerste maand in het eerste leerjaar vloog voorbij. We leerden al heel wat letters lezen, schrijven, rekenen, .... We maakten ook kennis met onze meters en peters, speelden in de klas of op de speeltuin, hadden veel plezier tijdens het fietsparcours op de strapdag, aten een ijsje en nog zoveel…
30/09/2019

Terugkomdag eerste leerjaar

De kinderen van het eerste leerjaar kregen vandaag de kans om aan hun juf van de derde kleuterklas alles over het eerste leerjaar te vertellen en te tonen. De kinderen waren heel fier en blij. Daarna werden de hoeken in de kleuterklas opgezet en kon het echte spelen beginnen. Geniet mee van enkele…
28/09/2019

De eerste maand in 1A

De eerste maand in onze klas zit er alweer op.

Hup en Aap, onze klasvriendjes, leerden ons al een heleboel woorden en letters lezen en schrijven.

We maakten ook tijd voor spelletjes en brachten al wat bezoekjes aan de speeltuin :)

26/09/2019

Strapdag 1B

We kwamen allemaal met de fiets, step, rolschaatsen of te voet naar school!
19/09/2019

MOEV korfbal

Vorige week woensdag gingen we met heel enthousiaste kinderen van het eerste en tweede leerjaar naar de sporthal van de Rozebroeken. We maakten er kennis met korfbal. Het was een heel toffe, sportieve middag!

18/09/2019

Patsy en Paco terug bij elkaar!

Dag beste dierenvrienden!

Na een warme oproep van Patsy Mc Donald (onze reporter van dienst) gingen jullie met z'n allen op zoek naar Paco de pelikaan. Na enkele vragen en goede antwoorden over pelikanen en het krijgen van tips vonden jullie Paco terug. Het was niet zo een pretje om te zien hoe…

18/09/2019

Paco de pelikaan is terecht! - the movie

Dag beste dierenvrienden,

Maandag stond er een heuse zoektocht op het programma, we moesten Paco de pelikaan dringend vinden. De kinderen losten enkele weetjes op over pelikanen en verdienden zo telkens een puzzelstuk. Alle puzzelstukken samen gaven de locatie van Paco prijs.

Paco werd in…

geplande activiteiten

Er zijn geen geplande activiteiten
DSC_0083.JPG
juf Marleen
PHOTO_2019_08_28_12_15_30_21.jpg
juf Laura, juf Isabelle en juf Anneleen
DSC_0088.JPG
juf Isabelle
DSC_0082.JPG
juf Anneleen
DSC_0081.JPG
juf Laura