DSC_0063.JPG

juf Melissa

Opnieuw post van Wally!

13/01/2018

Vandaag 12/01   lag er opnieuw een brief in onze klas.  JOEPIE! Het was weer post van onze lieve Wally! Benieuwd wat hij deze keer weer allemaal te vertellen had:

Aluuuuuuu (dat is hallo in Inuktitut, de taal die ze hier spreken) ,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Vandaag was het een hele leuke dag! Ik heb geleerd van Nanoek hoe je een iglo maakt. We maken eerst grote sneeuwblokken. Nanoek doet dat met een zaag en die plaatsen we dan naast en boven elkaar. Een iglo is heel stevig ! Een iglo is niet zo groot maar we kunnen er wel met 5 mensen in zitten. Je hebt maar een klein vuurtje nodig om het daarbinnen warm te maken. Een olielampje is genoeg. Het is wel  leuk om eens in een iglo te zitten. Als de inuïten op expeditie gaan of gaan vissen gebruiken ze een iglo als slaap -of rustplek of om hun materiaal in op te bergen. Heel slim! Ik heb al veel geleerd van Nanoek en Nao.

Misschien kunnen jullie ook eens proberen een iglo te maken ? Of is er niet genoeg sneeuw bij jullie? 

Vele lieve en koude groetjes ,

Wally 

Images

wally foto 2