DSC_0063.JPG

juf Melissa

Wally op de Noordpool !

10/01/2018

Op dinsdag  09/01   pakten we samen de koffer van Wally in     want Wally vertok die dag op ontdekkingsreis naar ergens waar het heeeeeel koud is! Wel -30 graden:   DE NOORDPOOL !

Spannend hoor. Zowel Wally als wij wisten nog niet zo veel over de Noordpool, maar dat duurde niet lang. We keken een aantal documentaires over  het leven op de noordpool en kwamen al heel wat te weten, zo wisten we ook dat er geen    warme kledij, handschoenen, mutsen, ... in zijn  koffer mochten ontbreken.  Natuurlijk zal onze goede vriend Wally ons nog veel meer weten te vertellen over de Noordpool en het leven op de Noordpool.  Zoals ook het verschil tussen de Noordpool en de Zuidpool. We staken alvast een fototoestel in Wally zijn koffertje.

Vandaag kregen we hele leuke post in de klas! We kregen een eerste foto toegestuurd van onze goede vriend! 

Er zat ook een tekstje bij de foto:

Hallo lieve vriendjes,

Alles gaat goed hier op de noordpool. Ik logeer bij hele lieve mensen die me deze week meenemen op expeditie op de noordpool om zo allerlei dingen te weten te komen van de noordpool en ook wat het verschil eigenlijk is tussen de noordpool en de zuidpool. Op de foto zie je twee lieve mensen: Nanoek en Nao. Zij zullen mij alles kunnen vertellen over de noordpool want zij leven hier. Ik mocht hun slee gebruiken om er even mee te spelen in de sneeuw. Er is hier heel veel sneeuw en het is hier ook heel erg koud! -25 graden! Ik ben daarom heel erg warm gekleed met een warme muts, een dikke trui, sneeuwlaarzen, ... Het is ook niet zo makkelijk om hier met een auto of fiets te rijden  en   te    voet gaat nogal traag, daarom hebben ze hier zo van die gekke, snelle sleeën.  Ze noemen dat sneeuwscooters, zoals je bij Nanoek kan zien. Dat gaat snel en is heel leuk om een ritje op te maken. Ik hou jullie nog verder op de hoogte van wat we hier allemaal doen en zien. Zo zullen jullie ook veel bijleren over de noordpool! Daaaaag en ik mis jullie!

Images

wally noordpool