Paco de pelikaan is terecht! - the movie

18/09/2019

Dag beste dierenvrienden,

Maandag stond er een heuse zoektocht op het programma, we moesten Paco de pelikaan dringend vinden. De kinderen losten enkele weetjes op over pelikanen en verdienden zo telkens een puzzelstuk. Alle puzzelstukken samen gaven de locatie van Paco prijs.

Paco werd in het Azaleapark gevonden, we konden hem echter niet meteen meenemen... Zijn poot zat vast in een boom door een plastic netje. Vervolgens ontdekten we dat ook zijn bek helemaal vol plastic zat. Vogels verwarren plastic vaak met eten, omdat ze de geur herkennen. Zijn buik deed erg veel pijn.

Gelukkig kwamen we ook Patsy Mc Donald tegen. Met al haar kennis over de pelikaan zal zij Paco nu de nodige medische hulp bieden. Ze is de kinderen erg dankbaar voor hun hulp in de zoektocht naar haar beste vriend...

We zijn erg blij met de vondst van Paco, maar we maken ons ook ernstige zorgen om al dat plastic... Stof tot nadenken!

Bekijk snel ons filmpje over de zoektocht naar Paco. Op het einde van het filmpje hoor je ons lied over Paco de pelikaan (met dank aan juf Marjolein)!